četvrtak, 7. prosinca 2017.

Makovi roščići !


Potrebno:
 9 dag šećera u prahu
 25 dag margarina
 10 dag ribanih badema
 8 dag mljevenoga maka
 25 dag glatkog brašna
 1 jaje
 1 žumanjak
 1 vanilin šećer
  na vrh noža cimeta
Čokolada za dekoraciju 
Priprema:
Zamijesite tijesto od svih sastojaka;šećera u prahu,margarina,maka,badema,brašna,žumanjka,jaja,vanilin šećera i malo cimeta.
Oblikujte roščiće pa ih stavljajte u tepsiju od električne pećnice obloženu pek-papirom.To je za 2 tepsije,oko 40 komada roščića.Peku se na 170 oko 15 minuta.
Kad se ohlade uvaljajte im vrhove u čokoladnu glazuru(10 dag čokolade otopi na pari s 1-2 žlice ulja)Kad se glazura stvrdne i ohladi spremi ih u metalne kutije.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar