Potrebno
Koru:
250 gr brašna ( meko, tip 400 )
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanila
100 gr šećera
1 praška za pecivo
80 gr margarina ili maslaca
Za Mileram dio:
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanila
100 gr šećera
1 praška za pecivo
80 gr margarina ili maslaca
Za Mileram dio:
600 ml mlijeka
2 pudinga sa ukusom vanilije
1 kašičica ekstrakta od vanilije
800 gr milerama ili punomasne kisele pavlake
200 gr šećera
2 pudinga sa ukusom vanilije
1 kašičica ekstrakta od vanilije
800 gr milerama ili punomasne kisele pavlake
200 gr šećera
Za Voćni dio:
400 – 500 gr voća(višnje ,maline ,šumska mješavina ,jadode ma šta volite )
1 ili 2 preliva za torte zavisno koliko želea želite
Priprema
1 ili 2 preliva za torte zavisno koliko želea želite
Priprema
Za koru :
Omekšali margarin umutiti sa šećerom, pa dodati jaje i opet umutiti.
Dodati ostale sastojke za tijesto i umijesiti.
Ukoliko se tijesto mrvi se može da se doda kašika pavlake, malo mlijeka ili margarina, ništa nećete pogrešiti.Zamotati u foliju .Ostaviti pola sata do sat u frižider.
Zatim testom obložititi pleh dimenzija 30 x 20 cm ili sličnih.
Ja sam stavila papir za pečenje tako da viri iz tepsije da mogu lako kolač da izvadim.
Zatim na papiru obeležila dimenzije pleha i još 3 – 4 cm okolo, da bi mi testo bilo i na ivicama pleha, razvukla na papiru i spustila u pleh, pa samo malo poravnala.
Za mileram dio:
U 200 ml mleka razmutiti pudinge i šećer a ostatak mleka staviti da provri.
Zakuvati pudinge i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa istresti mileram ili kiselu pavlaku i sve sjediniti.
Istresti masu od pudinga i milerama u pleh u kojem je razvučeno tijesto.
Zagrejati rernu na 170 stepeni.Preko pudinga staviti voće.
Ništa ne brinite neće propasti, dovoljno je gusto.Staviti da se peče 60 minuta.
Kada izvadite fil će i dalje biti mekan ( drmaće se ), ali kada se ohladi stegnuče se.
Kolač najbolje hladiti na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider preko noći, mada sam ja pravila prepodne i sekla već uveče i bio je odličan.
Preliv praviti kada se kolač stegne prema upustvu na kesici.
Preliv može biti providan ako se koristi voda ili u boji ako se koristi sok ( u ovom slučaju sam koristila višnje i sok od višanja ) isto tako može i šumsko voće i isti tatak sok, koktel ili sok od višanja, može da se doda ekstrak nekog voća ili samo boja za kolače.
Kad ohladite uživajte u ovoj zaista prelijepoj slastici .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar