Potrebno :
3 jaja
1 šolja od 250 ml jogurta
1 šolja od 250 ml šećera
2 šolje od 250 ml brašna
150 ml ulja
2 pune kašike bilo kojeg redjeg dzema
2 – 3 kašike kakaoa
100 gr suvog groždja
50 gr mlevenih ili blendiranih oraha ( ja blendiram jer volim te sitne komadiće sitnije nego kada seckamo )
5 gr praška za pecivo ili pola kesice
1 šolja od 250 ml jogurta
1 šolja od 250 ml šećera
2 šolje od 250 ml brašna
150 ml ulja
2 pune kašike bilo kojeg redjeg dzema
2 – 3 kašike kakaoa
100 gr suvog groždja
50 gr mlevenih ili blendiranih oraha ( ja blendiram jer volim te sitne komadiće sitnije nego kada seckamo )
5 gr praška za pecivo ili pola kesice
Za Preliv:
200 gr čokolade po izboru ( ja sam pokupila šta sam imala, malo mlečne, crne,)
5 kašika ulja
100 ml mleka
5 kašika ulja
100 ml mleka
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.Nije potreban mikser.
U posudu staviti jaja, šećer, ulje i jogurt i dobro umutiti žicom.
Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i pekmez pa opet umutiti.Na kraju dodati suvo groždje i orahe i izmešati.
Vatrostalnu tepsiju ili keramičku, ja sam pekla u vatrostalnoj dovoljno je samo četkicom premazati sa malo ulja i naliti smesu pa staviti da se peče.
Ako stavljate u limeni pleh pospite i brašnom kada premažete uljem.
Za preliv:
Dok se kolač peče na laganu vatru staviti čokoladu ulje i mleko i uz mešanje polako otopiti.
Masa treba da je retka, ako vam je kao jogurt dodajte još mleka, slobodno.
Pečen kolač ( oko 25 – 30 minuta ) isecite na kocke i prelijte sa čokoladom sipajte po rezovima gde ste sekli.
Ako niste sigurni da li je peče bocnite u sredinu do kraja čačkalicu pa ako izadje suva gotovo je.
Ugasite rernu i ostavite kolač tako još 5 – 10 minuta.
Izvadite pa sačekajte da se ohladi pa poslužite .Vjerujem da ćete uživat u svakom zalogaju .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar