Potrebno
Za tijesto:
350 gr brasna
200 gr margarina
2 žumanjka
1 kacicica šecera
prstohvat soli
sok i rendana kora od limuna
1 dl kisele pavlake
200 gr margarina
2 žumanjka
1 kacicica šecera
prstohvat soli
sok i rendana kora od limuna
1 dl kisele pavlake
Za fil:
2 bjelanjka
150-200 gr šecera
1 kasika kakaa
250 gr mljevenih oraha
50-70 gr Suvog grodzdja
150-200 gr šecera
1 kasika kakaa
250 gr mljevenih oraha
50-70 gr Suvog grodzdja
Za premazati:
1 žumanjak
Priprema:
Zamjesiti tijesto od navedenih sastojaka (Ako je potrebno dodati jos malo kisele pavlake) i ostaviti da odstoji 30 minuta na hadnom mijestu.
Za fil:
Umutiti čvrsto pjenu od bjelanjak, postepeno dodavajuci secer i mutiti dalje dok se ne dobije sjajana i gusta masa. Umjesati kakao i grubo mljevene orahe pa dodati suvo grozdje.
Tijesto istanjiti na debljinu od 2-3 mm pa podijeliti na dva praugaonika. Premazati ih sa pripremljenim filom, Zatim ih urolati da se dobije dvije strudle.
Staviti ih na pleh oblozen papirom za pecenje, premazati zumancetom i peci u zagrijanoj rerni na 200*C dok ne dobije zlatno zutu bojiu.
Po želji gotove štrudlice posuti šecerom u prahu.
Napomena :
Ja sam jos tijesto prije stavljanaja fila u tankom sloju premazala sa dzemom a možete uzeti i neko suho kandirano voće (brusnicu ,smokve ,marelicu )za drugu štrudlu naravna ako želite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar