Potrebno
Za Koru:
5 jaja
5 kašika šećera
7 kašika brašna
venilin šećer
5 kašika šećera
7 kašika brašna
venilin šećer
Za Kremu:
2 jaja
100 ml mleka
150 gr čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera
100 ml mleka
150 gr čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera
Za premaz :
kokos i čokoladni krem
Priprema
Za koru :
Umutiti belanca da budu penasta pa dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti mutiti.
Dodati zatim žumanca, pa opet umutiti.Na kraju umešati brašno i sve sjediniti kuhačom .
Istresti u podmazan veći pleh od rerne i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni 10 – 12 minuta da se ispeče zavisno od rerne.Pečenu koru uvit vlažnu krpu.
Na sto stavite vlažnu krpu pa preko koru i sve zajedno uvijete.Tako ostavite da se zajedno hladi.
Za kremu :
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati mlijeko i čokoladu pa staviti na srednju vatru.
Mešajte dok ne provri.Kada provri nastavite mešanje dok se masa malo ne zgusne.
Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.Penasto ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Odmotajte koru i preko cijele namažite kremu.Ostavite krema da tanko premažete okolo da bi se kokos zalepio.
Uvijte i premažite cijeli rolat pa stavite u frižider na sat, dva.Izvadite pa utisnite rukom kokos ili pospite po stolu ili tacni kokos i uvaljajte rolat.
Ohladeni rolat sijecite na šnite i poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar