subota, 16. prosinca 2017.

Fini kolač sa bijelom čokoladom!


Za Koru:
4 jaja
150 gr mljevenih oraha
4 kašike belog šećera
4 kašike smedjeg šećera
1 prašak za pecivo
70 gr brašna
40 gr omekšalog putera

Za Kremu:
300 gr bijele čokolade
200 gr krem sira
350 ml slatke pavlake
vanilin šećer
Za Glazuru:
50 ml slatke pavlake
100 gr bijele čokolade
Priprema
Za koru :
Umutiti žeumanca sa šećerom pa dodati omekšali maslac.Zatim dodati brašno i orahe sa preškom za pecivo.Posebno umutiti bjelanca u jaku pjenu pa sjediniti kuhačom  i izmiješati.Istresti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče na 170 stepeni u prethodno zagrejanu rernu oko 25 minuta.Pečenu koru  prerezati na tri jednaka dela, da se dobiju tri tanke korice.
Za kremu :
Zagrijati 200 ml slatke pavlake do tačke vrenja pa doati izlomljenu čokoladi miješati dok se ne otopi.Ohladiti pa staviti u frižider sat vremena.Umutiti 150 ml slatke pavlake pa dodati krem sir i vanilin šećer i sjediniti.Umutiti krem iz frižidera pa mu dodati krem sa krem sirom i sve sjednitit.Ovim kremom namazati  prvu i drugu koru treću koru premazati glazurom .
Za glazuru:
Zagrjati slatku pavlaku, dodati izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi.Opet ostaviti da se ohladi i malo u frižider pa premazati preko gornje kore i ostaviti da se stegne.
Kolač sjeći na željene ploškice i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar