subota, 16. prosinca 2017.

Savršenstvo okusa za sva čula ,super kremaste :Kocke od čokolade i kokosa !


Potrebno 
Za koru od čokolade:
4 bjelanjka
6 kašika šećera
4 kašike brašna
75 gr istopljene čokolade za kuvanje
1 prašak za pecivo.
Za koru od kokosa:
4 bjelanjka
6 kašika šećera
75 gr kokosa
1 kašika brašna
1 prašak za pecivo.
Za Fil:
8 žumanjaka
200 gr šećera
200 gr čokolade za kuvanje
250 gr putera.
I još:
2 šlaga za dekoraciju.

Priprema:


Pripremiti pleh dimenzija 25×30 cm. Prvo peći čokoladnu koru na papiru za pečenje, izvaditi iz pleha, a zatim peći koru od kokosa u nauljenom i brašnom posutom plehu (ona ostaje u plehu kao donja, tokom filovanja kolača).

Za koru sa čokoladom. 

Umutiti bjelanca i šećer u čvrst snijeg, dodati brašno i prašak za pecivo, lagano izmiješati pa zatim dodati istopljenu čokoladu pa opet lagano promiješati. Sipati u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Peći oko 12-15 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni. Pečenu koru izvaditi zajedno sa papirom i tako je ostaviti da se ohladi.

Za koru sa kokosom.
Bjelanca i šećer umutiti u čvrst snijeg, dodati brašno, kokos i prašak za pecivo i lagano izmiješati. Sipati u blago nauljen i brašnom posut pleh i peći oko 12-15 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni. Ostaviti da se ohladi.

Za fil. 
Pjenasto mutiti šećer i žumanca dok se ne dobije svijetla kremasta smjesa. Staviti na paru i kuvati oko 15 minuta uz povremeno miješanje. Dodati čokoladu i, čim se istopi, maknuti sa pare i ohladiti. Puter pjenasto umutiti, dodati fil od čokolade i sve zajedno dobro izmiksati.
Pola fila nanijeti na koru od kokosa, staviti čokoladnu koru tako da papir bude gore i onda ga skinuti pa nanijeti i ostatak fila. Kolač ostaviti preko noći da kore opuste, postanu mekane i sočne, da se fil stegne i da se sjedine ukusi.
Sutradan nanijeti šlag i, po želji, posuti sa kakaom.
Uživajte u ovoj fantaziji od kolača .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar