Potrebno
Za tamne kore:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakoa
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakoa
Za bijelu koru:
5 belanjaka
150 gr kokosa
60 gr kokosa
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 gr kokosa
60 gr kokosa
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za Kremu:
5 žumanjaka
150 gr šećera
500 ml mleka
200 gr margarina ili maslaca
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
150 gr šećera
500 ml mleka
200 gr margarina ili maslaca
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
Za Sirup:
200 ml vode
2 kašike šećera
2 kašike šećera
Za Glazuru:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
2 kašike mleka
i malo kokosa za posipanje
3 kašike ulja
2 kašike mleka
i malo kokosa za posipanje
Priprema
Za kore :
Uključiti rernu na 170 stepeni da se zagreva dok napravite koru.Ulupati belanjke sa šećerom u jaku pjenu pa dodati žumanjke i opet umutiti
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa ručno izmešati i istresti u obložen pleh 25 x 35cm i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta.
Pečenu i ohladjenu koru preseći vodoravno na dva dela da dobijete dvije kore Smanjiti temperaturu na 160 stepeni za kokos koru.
Ulupati belanjke sa sa šećerom u jaku pjenu pa dodati kokos, brašno i prašak za pecivo i sjediniti mešajući ručno.Istresti u pleh u kojem ste pekli kakao koru i peći oko 30 minuta.
Za kremu
Pomešati žumanjke, kakao, brašno i šećer pa dodati malo hladnog mlijeka a ostatak od 500 ml staviti da provri.Kada provri zakuvati umućene žumanjke i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre da se ohladi.Pjenasto ulupati margarin ili maslac sobne temperature pa mu dodati ohladjne krem od žumanaka i kakaa i umutiti sve zajedno.
Za sirup
Staviti vodu i šećer da provri i ostaviti da vri minut pa skloniti da se ohladi.
Slaganje :
Prvu koru isprskati sa pola sirupa pa naneti pola krema, poklopiti drugom korom isprskanom sa sirupom i preklopiti sa kokos korom.
Kokos koru možete staviti i izmedju dve kakao kore.
Za glazuru :
Otopiti na pari čokoladu sa uljem, skloniti sa vatre dodati mlijeko i brzo promiješati.
Odmah preliti kolač i poravnati, pa prodrmati tacnu sa kolačem da glazura svuda se lepo rasporedi. ukrasiti dodatno po želji .
Ostaviti kolač da odstoji i fino sve omekani pa seći i služiti.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar