Potrebno :
1pakovanje rozen kore
Za kremu :
1,5 L mlijeka
2 pudinga od čokolade
200 g šećera
4 kašike brašna
2 kašike gustina
300g čokolade za kuhanje
250g mliječne milka čokolade
3 vanil šećera
200g maslaca ili margarina
1,5 L mlijeka
2 pudinga od čokolade
200 g šećera
4 kašike brašna
2 kašike gustina
300g čokolade za kuhanje
250g mliječne milka čokolade
3 vanil šećera
200g maslaca ili margarina
Za glazuru :
50 g maslaca ili margarina
70 g mliječne milka čokolade
1 dcl slatkog vrhnja
50 g maslaca ili margarina
70 g mliječne milka čokolade
1 dcl slatkog vrhnja
Priprema
Za kremu :
Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.
Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.
Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom.
Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.
Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.
Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom.
Za glazuru :
Na pari otopiti čokoladu, maslac i slatkog vrhnje(a možete i na laganoj vatri vrhnje i maslac istopiti zatim skloniti svatre dodati izlomjljenu čokoladu sve zajedno miješati dok se čokolada ne istopi )
Dobro ohlađenkolač sjeći na željene kockice i poslužiti ,
Dobro ohlađenkolač sjeći na željene kockice i poslužiti ,
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar