nedjelja, 17. prosinca 2017.

Jednostavno i brzo do ukusnog kolača !


Potrebno 
Za koru
:
4 jaja
4 kašike  šećera
4 kašike glatkog brašna
pola praška za pecivo
3 žlice kakaa
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
Za kremu:
1 kompot od višanja bez koštica (680 g neto, 340 g ocijeđene mase višanja)
2 pudinga s okusom vanilije
5 kašika  šećera
I još 
0,5 l vrhnja za šlag
2 kašike prah  šećera
2 učvršćivača za šlag kremfix
Priprema :

Višnje iz kompota ocijediti.
Od ocijeđenog soka odvojiti 5 kašika  i dodati malo likera od višanja (može i ruma).

Za koru :
Rernu  zagrijati na 180 stupnjeva.
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
 Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg.
Dodati šećer, žumanjke, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i ulje te sve dobro izmiješati.
Dodati kakao i ponovo izmiješati.
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki) premazati maslacem i posuti brašnom.
Izliti pripremljenu smjesu i ravnomjerno ju rasporediti.
Staviti peći u prethodno zagrijanu rernu  na 180 stupnjeva 15 minuta.
Izvaditi iz pećnice da se ohladi 

Za Kremu:
U sok od kompota dodati vode kako bi se ukupno dobila 1 litra tekućine.
Od ukupne količine izdvojiti koliko je potrebno da se razmuti puding.
Staviti kuhati.Dodati šećer i razmućeni puding i nastaviti kuhati uz stalno miješanje.Smjesa je gotova kada postane želatinasta – od ružičaste tijekom kuhanja postane tamno crvena, prozirna, želatinasta.Dodati ocijeđene višnje i lagano promiješati.Koru poprskamo  s prethodno odvojenim sokom i likerom.Izlijemo  napravljenu kremu  s višnjama i ravnomjerno rasporedimo.Kolač ostaviti da se potpuno ohladi, 30-60 minuta.
Vrhnje za šlag izliti u posudu za miješanje i i umutiti 
Nakon 20-30 sekundi miješanja, dodati šećer i učvršćivače za šlag i do kraja izmiješati.
Šlag ravnomjerno rasporediti po kolaču.Dekorisati po želji višnjama .
Staviti u fržider najmanje 2-3 sata do posluživanja .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar