Potrebno
Za kore :
5 celih jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
3 supene kašike ulja
1 prašak za pecivo
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
3 supene kašike ulja
1 prašak za pecivo
Za čokoladni fil:
1 litar mlijeka
6 kašika brašna
2 kašike kakaa
6 kašika šećera
100 gr čokolade
100 gr margarina
6 kašika brašna
2 kašike kakaa
6 kašika šećera
100 gr čokolade
100 gr margarina
Za bijeli dio:
300 gr šlaga ulupano sa 300 ml kisele ili obične vode , da bude čvrsto ili ako imate slatka pavlaka.
Odgore šta se nadje, kod mene je bio jedan šlag krem od vanile, može šlag, od čokolade, narendana čokolada, keks, orasi..
Priprema
Za kore :
U jaku penu ulupati belanca pa dodavati šećer, žumanca i ulje postepeno sve dok mutite.
U jaku penu ulupati belanca pa dodavati šećer, žumanca i ulje postepeno sve dok mutite.
Umešati brašno kakao i prašak za pecivo žicom ili varjačom pa istresti u podmazan pleh prečnika 23 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i smanjiti tad na 180.
Za čokoladni fil:
Dok se kora peče pomešati brašno, kakao i šećer, sa malo mlijeka a ostatak mleka staviti da provri.
Zakuvati razmućeno brašno u mlijeko i mešati dok se ne zgusne.
Zgusnuto skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladi i opet mešati dok se čokolada ne otopi, pa ostaviti da se skroz ohladi.
Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice.
Svaku koricu isprskati sa malo mlijeka
Ulupati penasto omekšali margarin pa mu dodati ohladjen fil.
Za bijeli dio :
Ulupati i šlag ili slatku pavlaku, koje od ta dva imate i malo dodati filu ukoliko je pregust 2 – 3 kašike i opet umutiti.
Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, fil, šlag, kora, fil i odgore šlag krem ili šta ste već odlučili.Ukrasite po želji .
Ostaviti tortu nekoliko sati u frižider sa se ukusi sjedine i kore omekane pa seći i služiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar