Potrebno:
20 kašika mlijeka
250 gr šećera
200 gr margarina ili maslaca
100 gr crne čokolade
100 gr mljevenih i 100 gr sjeckanih lješnjaka
350 gr mljevenog keksa
3 velika lista oblatne
250 gr šećera
200 gr margarina ili maslaca
100 gr crne čokolade
100 gr mljevenih i 100 gr sjeckanih lješnjaka
350 gr mljevenog keksa
3 velika lista oblatne
Priprema:
Pomešati mlijeko i šećer i staviti na vatru da provri.
Kada je provrilo dodati iseckan margarin pa mešati dok se ne otopi.
Zatim dodati i čokoladu pa i nju mešati.
Skloniti sa vatre i umešati lešnike i keks.
Promešati pa videti koliko je masa gusta.
Ako je redje dodati još malo keksa i opet promešati.
Filovati na list oblatne pola fila, ali ne skroz do ivica, poklopiti drugim listom oblatne , naneti ostatak fila i preklopiti trećim listom oblatne .Zatim prekriti cijelu oblatnu sa prozirnim celofanom preko oblatne staviti tepsiju ili pleh veličine oblatne i da se tako stegne i ohladi .
Ohlađenu oblatnu sjeći po želji najbolje u šanglice i poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar