Potrebno:
600 gr domaćeg kukuruznog brašna(ne hibridno sjeme kukuruza)
500 ml vrele vode (proključala i odstojala 2-3 min)
1/4 kafene kašikice šećera
3-4 kašike ulja
Priprema:
Drvenom kašikom zakuhajte tijesto u dubokoj zdjeli. Prebacite ga u manju, namašćenu sa malo ulja.
Prekrijte krpom i ostavite na toplo mjesto, najbolje na sunce, na primjer pored prozora. Mora stajati najmanje 2 sata najbolje je naveče zakuhati i peći ujutro tako je moja nana pravila onda bude najslađa .
Ako imate glinenu tepsiju za kukuruzu najbolje da nju koristite. Ako nemate, možete koristiti bilo koju tepsiju. Odstajalu kukuruzu prevrnite na tepsiju koju ste pomastili i obilno posuli kukuruznim brašnom .
Mokrom rukom još malo oblikujte površinu i pecite na 180 °C oko 1 sat.(a još je bolje peći na šporetu na drva ako imate )
Konzumirajte kada se dobro ohladi.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar