Potrebno
Za koru :
5 jaja
5 kasika šećera
1/2 praška za pecivo
2 kasika brašna
1 kasika kakaa
Krema:
3 jaja
200 gr. šećera u prahu
200 gr. čokolade za kuhanje
150 gr. putera
4 banane
Priprema
Za koru :
Odvojite žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke dobro izmutite sa šećerom.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te ih dodajte smjesi žumanjaka i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Prebacite u veliki pleh (onaj od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva oko 15 min.
Pečeni biskvit izvadite iz pleha, odstranite papir i još topao zarolajte, te ostavite da se ohladi.
Žumanjke dobro izmutite sa šećerom.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te ih dodajte smjesi žumanjaka i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Prebacite u veliki pleh (onaj od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva oko 15 min.
Pečeni biskvit izvadite iz pleha, odstranite papir i još topao zarolajte, te ostavite da se ohladi.
Za kremu:
Jaja i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari uz stalno miješanje dok se šećer potpuno ne otopi.
Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i kuhajte uz stalno miješanje dok se čokolada fino ne rastopi i ne sjedini.
Kremu nemojte kuhati predugo da ne bi ispala pretamna. Dovoljno je 10 – 15 min.
U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izmješani puter, te sve zajedno dobro izmiksajte.
Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i kuhajte uz stalno miješanje dok se čokolada fino ne rastopi i ne sjedini.
Kremu nemojte kuhati predugo da ne bi ispala pretamna. Dovoljno je 10 – 15 min.
U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izmješani puter, te sve zajedno dobro izmiksajte.
Postupak rolanja:
Biskvit izravnajte i na njega razmažite polovicu kreme.
Bananama odrežite krajeve. Dvije cijele banane složite jednu iza druge na jedan rub biskvita, a druge dvije na isti način stavite na suprotni rub biskvita.
Biskvit polahko i pažljivo zarolajte s jedne i druge strane prema sredini. Roladu zatim preokrenite tako da rubovi biskvita budu s donje strane.
Roladu premažite ostatkom kreme, te ukrasite iscrtavajući valovite crte po kremi pomoću viljuske.
Bananama odrežite krajeve. Dvije cijele banane složite jednu iza druge na jedan rub biskvita, a druge dvije na isti način stavite na suprotni rub biskvita.
Biskvit polahko i pažljivo zarolajte s jedne i druge strane prema sredini. Roladu zatim preokrenite tako da rubovi biskvita budu s donje strane.
Roladu premažite ostatkom kreme, te ukrasite iscrtavajući valovite crte po kremi pomoću viljuske.
Uživajte u ovom doista jako ukusnom čokoladno-voćnom kolaču,
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar