srijeda, 20. prosinca 2017.

Fina kremasta torta sa čokoladom i lješnjacima !



Potrebno

Za kore sa lješnjakom x2:


5 bjelanjaka

7 kašika šećera

8 kašika mljevenih lješnjaka

1 kašika brašna

na vrh noža praška za pecivo

Za koru od čokolade :


5 bjelanjaka

7 žlica šećera

100 gr otopljene čokolade

na vrh noža praška za pecivo

Za kremu:

15 žumanjaka

150 gr šećera

2 vanilija šećera

2 vrećice pudinga od vanilije

6 vrhom punih žlica brašna

1200 ml mlijeka

200 gr bijele čokolade

200 gr tamne čokolade

250 gr maslaca

400 ml vrhnja-umutiti šlag

Za glazuru:


100 gr tamne čokolade

2-3 žlice ulja

Priprema

Za kore :


Bjelanjke umiješati u čvrsti snijeg, postepeno dodavati šećer , te kada se stvori čvrsti snijeg dodati lješnjake i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Smjesu staviti u okrugli kalup (26 cm) i peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 ˚C. Pečeni biskvit staviti na rešetku ili papir za hlađenje i posti sa malo šećera.

Postupak pripreme je isti kao kod prethodnog biskvita, samo što se umjesto lješnjaka dodaje čokolada.

Za kremu :


Mlijeko staviti kuhati ,ali oduzeti malo mlijeka i dobro ga pomiješati ga sa žumancima i šećerom. U smjesu dodati brašno, puding, te sve zajedno dobro izmiješati. Kada mlijeko prokuha polako u njega dodavati smjesu od pudinga i kuhati uz stalno miješanje dok se dobije gusta puding krema. Dobivenu kremu podijeliti u dvije zdjele, te u jednu dodati bijelu čokoladu ,a u drugu tamnu i sve dobro izmiješati. Potom dodati u kreme po 125 gr otopljenog maslaca i sve dobro pomiješati.Vrhnje pomiješati da se napravi čvrsti šlag i podijeliti u kreme, s tim da malo više šlaga dodajte u kremu sa čokoladom.

Za glazuru :

Sve otopiti na pari ,otopljenom čokoladom preliti tortu i ukrasiti po želji .

Tortu slagati po želji – u ovom receptu je prvo išao biskvit od lješnjaka, potom svijetla krema, tamni biskvit, tamna krema, biskvit od lješnjaka i premazana sa ostatkom krema.Tortu ohladite pa sijecite na parčad i poslužite .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar