srijeda, 20. prosinca 2017.

Savršenstvo ukusa koji se stapaju :Kremisimo torta!


Potrebno 
za kore x2
 4 jaja,
4 kašike šećera,
1,5 kašika griza,
3 kašike kakaoa,
pola žličice praška za pecivo
Za bjelu koru:
6 bjelanjaka,
300g šećera,
1 kašika griza,
1 kašika sirćeta
Za kremu :
6 žumanjaka,
250g šećera u prahu,
200g bijele čokolade za kuhanje,
1 vrečica šlag kreme od vanilije,
50 ml mlijeka

Za spoljašnju / bijelu kremu
3 vrećice šlag pjene,
200 ml mlijeka,
4 kašike šećera
posuti sa malo mljevenih lješnjaka i mrvicama čokolade
Priprema
Za kore :

2 crne kore / biskvita
Umutiti jaja sa šećerom,izmješati prašak za pecivo sa grizom miksati griz sa smjesom jaja dodati kakao i sve dobro izmješati.Namastiti posudu sa uljem i posuti brašnom
Preporučeni promjer tepsije 25-30 cm peći u zagrijanoj pećnici 180°C oko 10 min.

Bjela kora / biskvit
Umutiti bjelanjke sa šećerom dodati griz i sirće, sve dobro izmješati.Peći 10-15min . 
Prilikom pećenja bijela kora ce ispucati i narasti do 7-8 cm

Za  kremu:
Umutiti žumanjke sa šečerom na pari i staviti da se ohladi .Umutiti šlag kremu sa mlijekom
sastaviti i izmješati šlag kremu i smjesu jaja i šećera u prahu,
dodati rastopljenu bijelu čokoladu i sve dobro izmješati
Za  bjelu  kremu
Sastaviti sve sastojke potom sve dugo mješati u snijeg.
Slaganje:
 Slagati tortu crna kora-fil krema-bijela kora-fil krema-crna kora jednako rasporediti bijelu kremu spolja,
 posuti sa malo mljevenih lješnjaka i mrvicama čokolade.
Ohladiti dobro u frižideru zatim sjeći na željene komade i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar