Potrebno
Za koru :
5 jaja,
30 ml hladne vode
120 gr šećera
150 gr brašna
30 ml hladne vode
120 gr šećera
150 gr brašna
1/2 praška za pecivo ,malo istopljenog maslaca ili margarina (kockica jedna)
Za sirup :
200 g putera ,
30 g kakao ,
200 g šećera,
30 g kakao ,
200 g šećera,
I još :
200 gr pečenog kikirikija
Priprema:
Umutiti ti bjelanca sa šećerom, pa dodati hladnu vodu u mlazu i nastaviti mutiti.Zatim dodati žumanca i maslac uz mućenje.Pomešati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati smjesi i lagnao promešati kuhačom.Staviti u oblozen pleh veličine 25 x 30 cm i peći oko 20 minuta na 180 stepeni.Ostaviti pečen biskvit da se ohladi.
Za sirup :
U šerpu staviti puter, šećer i kakao pa staviti na vatru da se otopi i da provri.Kuhati 3 – 5 minuta pa skloniti da vatre i ostaviti da se ohladi.
Iseći biskvit u kockice pa svaku uvaljati u sirup pa u kikiriki koji je pola melven pola sitno seckan, najbolje ga izblendirati,tako ćete dobiti i sitnije i krupnije delove kikirikija.Ostaviti čupavce da odstoje sat vremena pa poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar