nedjelja, 3. prosinca 2017.

Torta Voćna Princeza !


Potrebno 
Za koru:
4 jajeta
75 g šećera
50 g gustina
50 g brašna
Za fil od kupina:
200 g zamrznutih kupina
100 g maskarpone sira
1 želatin u prahu
4 kašike šećera
2 dl slatke pavlake

Za fil od banana:
3 banane
100 g maskarpone sira
1 želatin u prahu
4 kašike šećera
2 dl slatke pavlake

Za fil od jagoda:
200 g zamrznutih jagoda
100 g maskarpone sira
1 želatin u prahu
4 kašike šećera
2 dl slatke pavlake

Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
voće po želji 
malo čokolade istopljene 

Priprema:
Za Koru:
 Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 25 g šećera i mutiti dok   se  šećer ne otopi.
 Posebno umutiti žumanca sa 50 g šećera, dodati šam od belanaca i polako promešati.
 Na kraju dodati brašno i gustin pa promešati varjačom.
 Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u   zagrejanoj  rerni na 180ºC 15 min.

Za Fil od kupina:
 Kupine odmrznuti i umutiti sa šećerom pomoću štapnog miksera.
 Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Potom ga dodati u miksane kupine i   promešati.
 Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati maskarpone sir i umutiti mikserom.
 Sjediniti fil od kupina sa filom od šlaga i sira te polako promešati i staviti u frižider.

Za Fil od banana:
Na isti način na koji se priprema fil od kupina pripremiti fil od banana, ali umesto kupina koristiti banane.
Za Fil od jagoda:
Fil od jagoda pripremiti na isti način kao prethodna dva fila, ali za njegovu pripremu koristiti odmrznute jagode.
Slaganje :
 Ohlađenu koru staviti u kalup za tortu i preko nje naneti fil od kupina te poravnati. Zatim naneti fil od banana i na kraju fil od jagoda. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i njome premazati odozgo tortu. 
Bočne stranice torte ne premazivati da bi se videli voćni slojevi.Ukrasiti možete po želiji sa voćem  i  čokoladom ...
Ohladite tortu dobro u frižideru pa sijecite na željene komade i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar