Za koru:
150 g seckanih lešnika,
8 belanaca,
50 g čokolade,
8 kašika šećera,
2 lista oblandi,
2 kašike brašna
kašika ulja.
Za krem:
250 g šećera,
200 g margarina,
8 žumanaca,
100 g seckanih lešnika,
2 kesice vanilin šećera
100 g žele bombona.
Za glazuru:
100 g crne čokolade
50 g margarina.
Priprema
Za koru :
Izmiksujte čvrst sneg od belanaca i postepeno sipajte šećer uz stalno mućenje. Dodajte brašno, rendanu čokoladu, kašiku ulja, lešnike i promešajte. Pleh veličine lista oblande obložite papirom za pečenje, sipajte smesu za koru i pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Za kremu :
Žumanca umutite sa šećerom i vanilom, skuvajte na pari, ohladite i sjedinite sa umućenim margarinom, lešnicima i seckanim žele bombonama.
Slaganje :
Na podlogu stavite list oblande, hrapavom stranom okrenutom nagore, nafilujte polovinom krema, prekrijte korom od belanaca, premažite ostatak krema, poklopite oblandom hrapava strana nadole , prelijte glazurom od čokolade, ohladite, ukrasite žele bombonama .
Ostavite u fržider da se ohladi do služenja pa sijecite na štanglice .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar