subota, 30. prosinca 2017.

Super torta sa ganache kremama !


Potrebno

Za koru :
5 jaja
100 g šećera
150 g maslaca
100 g čokolade
80 g brašna
1  prašak za pecivo

Za ganache od tamne čokolade :
500 ml mlečnog vrhnja
200 g tamne čokolade

Za ganache od bijele čokolade:

200 ml mlečnog vrhnja
300 g bele čokolade

Priprema:

Za koru :

Odvojimo žumanjke od belanjaka. Žumanjke penasto izmiksamo s 80 g šećera, belanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera.
Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smesi žumanjaka i šećera.
Tome dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomešali. Na kraju postepeno dodajemo ulupani belanjak sa šećerom i uspemo u kalup za tortu. Biskvit pečemo 20 minuta na 170 stepeni.

Za ganache od tamne čokolade :

Mlečno vrhnje zagrejavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko seckane čokolade.
Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i mešamo dok smesa ne postane glatka.
Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu. Ohladimo tortu.

Za ganache od bijele čokolade :

Mlečno vrhnje dovedemo do vrenja i prelijemo preko seckane čokolade.
Pričekamo par trenutaka da se čokolada otopi i mešamo dok smesa ne postane glatka.
Ganache od bele čokolade prelijemo po ohlađenom ganacheu od tamne čokolade.
Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar