Potrebno:
oko 600 grama petit keksa
500 ml mlijeka
2 pudinga od čokolade
3 kašike šećera
100 grama čokolade za kuvanje
250 grama putera
4 žumanca
200 grama šećera u prahu
jedna kašika kakao praha
oko 250 ml skuvane jake kafe
šlag krema od čokolade
dva rebra tamne čokolade
Priprema :
U 500 ml mlijeka istopiti čokoladu i skuvati sa pudingom umućenim sa šećerom i malo mlijeka. Pokriti najlon folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati kakao i miješati na pari oko desetak minuta. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim puterom.
Spojiti oba fila i miješati mikserom velikom brzinom da se dobije glatka i homogena smjesa. Ostaviti petnaestak minuta u frižider prije filovanja.
Keks umakati u hladnu kafu, redati 5×4, filovati tako četiri reda keksa i tri reda fila. Na vrh nanijeti šlag kremu od školade i posuti narendanom čokoladom.
500 ml mlijeka
2 pudinga od čokolade
3 kašike šećera
100 grama čokolade za kuvanje
250 grama putera
4 žumanca
200 grama šećera u prahu
jedna kašika kakao praha
oko 250 ml skuvane jake kafe
šlag krema od čokolade
dva rebra tamne čokolade
Priprema :
U 500 ml mlijeka istopiti čokoladu i skuvati sa pudingom umućenim sa šećerom i malo mlijeka. Pokriti najlon folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati kakao i miješati na pari oko desetak minuta. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim puterom.
Spojiti oba fila i miješati mikserom velikom brzinom da se dobije glatka i homogena smjesa. Ostaviti petnaestak minuta u frižider prije filovanja.
Keks umakati u hladnu kafu, redati 5×4, filovati tako četiri reda keksa i tri reda fila. Na vrh nanijeti šlag kremu od školade i posuti narendanom čokoladom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar