Potrebno:
Za koru:
6 belanaca
100 gr šećera
130 gr mljevenih oraha
1 kašičica ekstrata od vanile
1/2 praška za pecivo
2 kašike brašna
Za Kremu:
6 žumanaca
Za Kremu:
6 žumanaca
150 gr šećera
400 ml mleka
2 kašike gustina
1 kesica vanilin pudinga
200 gr margarina
Priprema:
Prvo ćemo uraditi kremu.
Za kremu :
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele.
Pomešati puding i gustin, pa dodati hladno mleko i izmešati žicom za mućenje da nema grudvica.
Tome dodati smesu od žumanaca, pa staviti na paru da se kuva.
Kada se zgusne skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Za koru :
Priprema:
Prvo ćemo uraditi kremu.
Za kremu :
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele.
Pomešati puding i gustin, pa dodati hladno mleko i izmešati žicom za mućenje da nema grudvica.
Tome dodati smesu od žumanaca, pa staviti na paru da se kuva.
Kada se zgusne skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Za koru :
Ulupajte belanca sa šećerom u jak šne.
Pomešajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo pa dodajte belancima i izmesajte varjačom, da belanca ne spadnu.
Na kraju dodajte ekstrat vanile.
Pomešajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo pa dodajte belancima i izmesajte varjačom, da belanca ne spadnu.
Na kraju dodajte ekstrat vanile.
Uzmite veliki pleh otprilike 30 x 35 cm i stavite papir za pečenje i izlijte smesu za koru pa stavite da se peče na 180 stepeni dok blago ne porumeni.
Ostavite da se ohladi pa koru presecite na tri jednaka dela po širini, da se dobiju tri kore ( trake). Odsecite i krajeve.
Ostavite da se ohladi pa koru presecite na tri jednaka dela po širini, da se dobiju tri kore ( trake). Odsecite i krajeve.
Sad se krem već ohladio pa ulupajte margarin i postepeno mu dodavajte ohladjen krem uz mućenje.
Trake nafilujte sa dobijenim kremom, po pola izmedju dvije trake.
Odozgo dekoracija po želji.
Ohladite u frižideru pa poslužite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar