Potrebno
Za Prvu koru:
Za Prvu koru:
5 belanaca
150 g secera
200 g mlevenih oraha
1 kasika brasna
Za Drugu koru :
5 belanaca
150 g secera
200 g mlevenih pecenih lesnika
1 kasika brasna
Za Treću koru :
5 belanaca
150 g secera
200 g mlevenih badema
1 kasika brasna
Za fil:
15 zumanaca
15 kasika secera
100 g cokolade
300 g maslaca
Za glazuru :
200 g cokolade
6 kasika ulja
Za dekoraciju :mleveni grilijasem ili mlevenim lesnicima.
Priprema:
Za kore:
Lesnike prethodno ispeci u pecnici, skinuti tanku braon ljusku i samleti. Bademe preliti kipucom vodom, oljustiti i isto ispeci u pecnici, pazeci da ostanu svetli.
Postupak je isti za sve tri kore: penasto umutiti belanca, dodati secer i na kraju pazljivo umesati orahe/lesnike/bademe i dodati kasiku brasna.
Sipati u pleh oblozen masnim papirom i peci na 180-200 C, oko 20 minuta.
Za fil:
Za kore:
Lesnike prethodno ispeci u pecnici, skinuti tanku braon ljusku i samleti. Bademe preliti kipucom vodom, oljustiti i isto ispeci u pecnici, pazeci da ostanu svetli.
Postupak je isti za sve tri kore: penasto umutiti belanca, dodati secer i na kraju pazljivo umesati orahe/lesnike/bademe i dodati kasiku brasna.
Sipati u pleh oblozen masnim papirom i peci na 180-200 C, oko 20 minuta.
Za fil:
kuvati na pari zumanca i secer, pa kad se zgusnu dodati cokoladu.
Ohladjeni fil izmesati sa umucenim maslacem i filovati kore, prvo sa orasima, u sredini sa bademima, a odgore staviti koru sa lesnicima.
Premazati tanko filom sa svih strana, pa kad se malo rashladi preliti cokoladnom glazurom.
Za dekoraciju umutiti penasto maslac i rastopljenu cokoladu (1:1), i spricem sa zvezdastim nastavkom napraviti borduru. Stranice ukrasiti mlevenim grilijasem ili posuti mlevenim lesnicima.
Ohladjeni fil izmesati sa umucenim maslacem i filovati kore, prvo sa orasima, u sredini sa bademima, a odgore staviti koru sa lesnicima.
Premazati tanko filom sa svih strana, pa kad se malo rashladi preliti cokoladnom glazurom.
Za dekoraciju umutiti penasto maslac i rastopljenu cokoladu (1:1), i spricem sa zvezdastim nastavkom napraviti borduru. Stranice ukrasiti mlevenim grilijasem ili posuti mlevenim lesnicima.
Navedene mere su za pleh velicine 20×33 cm. Ako vise volite da korice budu tanje, smanjite proporcionalno sve sastojke (stavite recimo 4 jaja, 120 g secera i 150 g orasatih plodova).
Torticu je najbolje napraviti dan-dva ranije, a po zelji moze se smanjiti kolicina secera u koricama.
Ohladenu tortu režite na parčad i uživajte u ovoj zaista prelepoj torti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar