Potrebno
Za koru
Za koru
4 jaja
150g. šećera
100ml. ulja
2 srednje banane +100ml. mlijeka
1 vanilin šećer
4 pune žlice kakaa
pola praška za pecivo
100g. brašna
Za kremu :
7dl. mlijeka
1 puding-čokolada
4 žlice brašna
2 žlice griza
2 žlice kakaa
10 žlica šećera
100g. tamne čokolade
1 srednja banana +50ml. mlijeka
Za preliv kore :
200ml. mlijeka
Za šlag:
250ml. mlijeka
2 vrećice praška za šlag
1 vanilin šećer
3 žlice šećera u prahu
1 žličica želatine u prahu
Priprema
Za koru :
Za koru :
Žumanjke pomiješajte sa 100g. šećera,a bjelanjke sa ostatkom šećera,pa ih stavite u hladnjak. tucite žumanjke sa šećerom dok smjesa ne posvijetli,zatim smanjite brzinu pa miješajući dodajte ulje i vanilin šećer.
Banane sa 100ml. mlijeka štapnim mikserom pretvorite u kašu koju umiješajte u prvu smjesu.
zatim smjesi dodajte prosijano brašno s kakaom,i prašak za pecivo,pa dobro promiješajte pjenjačom.
na kraju bjelanjke i šećer iz hladnjaka istucite u snijeg,pa i njega lagano umiješajte.
istresite u pleh(20x30cm) obložen papirom za pečenje,i pecite 20-ak. min. na 200 stupnjeva.
pazite da se kora ne prepeče,ako radite test čačkalicom,ona ne bi trebala biti skroz suha.
Pečenu koru ostavite da se ohladi.
Banane sa 100ml. mlijeka štapnim mikserom pretvorite u kašu koju umiješajte u prvu smjesu.
zatim smjesi dodajte prosijano brašno s kakaom,i prašak za pecivo,pa dobro promiješajte pjenjačom.
na kraju bjelanjke i šećer iz hladnjaka istucite u snijeg,pa i njega lagano umiješajte.
istresite u pleh(20x30cm) obložen papirom za pečenje,i pecite 20-ak. min. na 200 stupnjeva.
pazite da se kora ne prepeče,ako radite test čačkalicom,ona ne bi trebala biti skroz suha.
Pečenu koru ostavite da se ohladi.
Za kremu :
Od mlijeka odvojite 1.5dl.a ostatak stavite kuhati.
u mlijeko koje ste odvojili umiješajte prašak za puding,kakao,brašno,griz i šećer.
kad se mlijeko ugrije ovu smjesu skuhajte u njemu kao puding.
u vruće dodajte čokoladu,i miješajte da se otopi.
bananu sa 50ml. mlijeka zgnječite štapnim mikserom,pa je dodajte kremi i promiješajte.
Kora se do sada dovoljno ohladila,pa joj skinite papir i vratite natrag u kalup. prelijte je s 200ml.toplog mlijeka,zatim rasporedite po njemu vruću kremu.
ostavite da se ohladi do sobne temperature,zatim stavite na još par sati u hladnjak.
Za Šlag:
Žličicu želatine prelijte s 3 žličice vode,i ostavite par minuta da nabubri.
Prašak za šlag,šećer u prahu i vanilin šećer pomiješajte s mlijekom,i istucite u šlag,ne treba biti jako čvrst.
želatinu otopite,i umiješajte u šlag.
nanesite na kolač,pa ga ostavite još 1sat u frižideru .
Ohlađen kolač režite na kocke te poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar