Potrebno :
oko 300 g očišćenog špinata
2 jaja
100 g svježeg sira
50 g kiselog vrhnja
1,5 dl jogurta
1 dl mlijeka
oko 300 g očišćenog špinata
2 jaja
100 g svježeg sira
50 g kiselog vrhnja
1,5 dl jogurta
1 dl mlijeka
1 šolja ( od 2 dl) kukuruznog brašna
1/2 praška za pecivo
brašno po potrebi
sol
ulje
1/2 praška za pecivo
brašno po potrebi
sol
ulje
Priprema:
Najprije dobro oprati špinat , isjeckati ga na tanke trakice i pustiti da tako stoji oko 30 min.
Nakon toga ga dobro ocijediti od viška vode.Izmješati jaja,kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko, sol.U to dodati špinat, pa kukuruzno brašno ,prašak i brašna po potrebi ( da se dobije smjesa malo čvršća nego za palačinke)Dobro izmješati.Pleh podmazati uljem, izliti pripremljenu smjesu i peći na 200c oko 30-40 min.(zavisno od pećnice)Ja sam pekla u manjem plehu..Pečen izljevak pokriti kuhinjskom krpom bar 5 min da omekša.
Najprije dobro oprati špinat , isjeckati ga na tanke trakice i pustiti da tako stoji oko 30 min.
Nakon toga ga dobro ocijediti od viška vode.Izmješati jaja,kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko, sol.U to dodati špinat, pa kukuruzno brašno ,prašak i brašna po potrebi ( da se dobije smjesa malo čvršća nego za palačinke)Dobro izmješati.Pleh podmazati uljem, izliti pripremljenu smjesu i peći na 200c oko 30-40 min.(zavisno od pećnice)Ja sam pekla u manjem plehu..Pečen izljevak pokriti kuhinjskom krpom bar 5 min da omekša.
Napomena :
Ovakve izljevake uvijek pravim odokativno, znači slobodno se može dodati još sira ili manje sira više vrhnja, uglavnom krajnja smjesa mora izgledati malo čvršća nego za palčinke i ne možete pogriješiti, bit će mekan, i ukusan.
Poslužiti toplo ,
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar