ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Fine prhke štrudlice sa đemom !


Potrebno:
1 kg brašna
1 margarin sobne temperature
1 jaje
1 čaša od 200 ml šećera
1 čaša pavlake (kiselog vrhnja)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za premazivanje: marmelada po želji
Priprema:
Od sastojaka napraviti glatko tijesto. Podijeliti na 2 lopte. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, pa premazati marmeladom.Zatim preklopiti 2 puta, da se dobije oblik štrudle, pa rezati na komade. Postupak ponoviti i sa drugom polovinom tijesta.Poredati u pleh, premazan sa malo ulja ili obložen papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 10 minuta. Pečene posuti prah šećerom.Ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar