Za tijesto od oraha:
6 žumanjaka,
7 kašika šećera,
100 g oraha,
30 g kokosa,
40 g brašna,
1/2 praška za pecivo,
6 bjelanjaka
6 žumanjaka,
7 kašika šećera,
100 g oraha,
30 g kokosa,
40 g brašna,
1/2 praška za pecivo,
6 bjelanjaka
Za tijesto od jagode :
4 žumanjka,
3 kašike šećera,
2 pudinga od jagode(prah ),
1/2 praška za pecivo,
3 bjelanjka
4 žumanjka,
3 kašike šećera,
2 pudinga od jagode(prah ),
1/2 praška za pecivo,
3 bjelanjka
Za kremu:
5 dl mlijeka,
200 g šećera,
5 kašika oštrog brašna,
250 g margarina
5 dl mlijeka,
200 g šećera,
5 kašika oštrog brašna,
250 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade,
3 kašike mlijeka,
3 kašike šećera u prahu,
70 g margarina
100 g čokolade,
3 kašike mlijeka,
3 kašike šećera u prahu,
70 g margarina
Za tijesto od oraha:
Žumanjke pjenasto miješate sa šećerom i postupno dodavate orahe, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ispecite koru u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak u zagrijanoj rerni 180 stepeni nekih 15 min zavisno od rerne .
Žumanjke pjenasto miješate sa šećerom i postupno dodavate orahe, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ispecite koru u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak u zagrijanoj rerni 180 stepeni nekih 15 min zavisno od rerne .
Za tijesto od jagoda :
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate žumanjke, šećer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Ispecite koru na isti način kao i prvu .
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate žumanjke, šećer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Ispecite koru na isti način kao i prvu .
Za Kremu:
Šećer i brašno promiješate s 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha i ulite u pripremljenu smjesu. U ohlađenu kremu dodate margarin i dobro izradite.
Šećer i brašno promiješate s 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha i ulite u pripremljenu smjesu. U ohlađenu kremu dodate margarin i dobro izradite.
Za glazuru:
Rastopite čokoladu s mlijekom i šećerom na niskoj temperaturi i umiješate margarin da se rastopi.
Rastopite čokoladu s mlijekom i šećerom na niskoj temperaturi i umiješate margarin da se rastopi.
Slaganje:
Orahovo tijesto premažite polovicom pripremljene kreme, zatim položite ružičasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelijte čokoladnom glazurom.Ostavite da se ohladi zatim sijecite na kocke pa poslužite .
Orahovo tijesto premažite polovicom pripremljene kreme, zatim položite ružičasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelijte čokoladnom glazurom.Ostavite da se ohladi zatim sijecite na kocke pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar