nedjelja, 24. prosinca 2017.

Fine Američke kocke !


    Za  tijesto od oraha:
     6 žumanjaka,
     7 kašika  šećera,
     100 g oraha,
     30 g kokosa,
     40 g brašna,
     1/2 praška za pecivo,
     6 bjelanjaka
    Za tijesto od jagode :
     4 žumanjka,
     3 kašike šećera,
     2 pudinga od jagode(prah ),
     1/2 praška za pecivo,
     3 bjelanjka
    Za kremu:
     5 dl mlijeka,
     200 g šećera,
     5 kašika oštrog brašna,
     250 g margarina
    Za glazuru:
     100 g čokolade,
     3 kašike mlijeka,
     3 kašike  šećera u prahu,
     70 g margarina
Za  tijesto od oraha:
Žumanjke pjenasto miješate sa šećerom i postupno dodavate orahe, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ispecite koru u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak u zagrijanoj rerni 180 stepeni nekih 15 min zavisno od rerne .
Za  tijesto od jagoda :
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate žumanjke, šećer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Ispecite koru  na isti način kao i prvu .
Za Kremu:
Šećer i brašno promiješate s 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha i ulite u pripremljenu smjesu. U ohlađenu kremu dodate margarin i dobro izradite.
Za glazuru:
Rastopite čokoladu s mlijekom i šećerom na niskoj temperaturi i umiješate margarin da se rastopi.
Slaganje:
Orahovo tijesto premažite polovicom pripremljene kreme, zatim položite ružičasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelijte čokoladnom glazurom.Ostavite da se ohladi zatim  sijecite na kocke pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar