nedjelja, 24. prosinca 2017.

Posni minjoni!


Potrebno :
250 g brašna, 
160 g šećera,
 2 kašičice praška za pecivo,
 250 ml vode,
 30 g ulja, 
malo ekstrakta vanile,
 kašika kakaoa u prahu i 
100 g čokolade za kuhanje.
Priprema
U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno i prašak za pecivo, a u drugoj vodu, ulje i ekstrakt vanile, pa tečne sastojke sjedinite sa suvima i mešajte da dobijete homogenu smesu. Dobijenu masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte kakao u prahu i energično promešajte. Korpice od papira za minjone naizmenično punite s malo smjese od vanile. Odozgo nanesite smjesu sa kakaom.
Korpice redajte u pleh i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Minjone ohladite i prelijte čokoladom koju ste otopili na pari. 
Ukrasite po želji. Ostavite da se ohladi u frižideru do posluženja.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar