petak, 10. studenoga 2017.

Za prste polizat :Sočna Torta od Maka !


Potrebno
Za koru :
4 jaja
80 g ulja
140 g šećera u prahu
5 g mljevenih badema
140 g mljevenog maka
1/2 praška za pecivo
1 vanili šećera
prstohvat cimeta

Za premaz :
1 dlc bijelog vina
400 g kiselih jabuka
30 g smeđeg šećera
3 velike žlice marmelade od kajsija
5 ml ili 1 žlica ruma

Za preliv :
1 dcl vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje
1 žličica maslaca

Priprema
Za koru :
Ulje i prah  šećer pjenasto izmiksati pa dodavati žumanjke i svakog miksati oko 1 minutu, trebate dobiti glatku masu.
Bjelanjke stući u čvrsti snijeg.
Bademe, mak, prašak za pecivo, vanili šečer i cimet izvagajte posebno te dodajte u prethodnu masu dobro promiješajte te dodajte bjelanjke i lagano promiješajte kuhačom  da vam ne padnu.
Namastite i pobrašnite kalup ili stavite u silikon te na pečenje 30-tak minuta na 160-170C sa ventilatorom ili na 180 bez. Ovo ovisi o pečnici, kad je pečena ohladite  je i prerežite po sredini  .
E tu ovisi na koliko dijelova, ako ste pekli u 24 onda samo jednom a ako ste pekli u 20 onda na dvije kore. Ja sam pekla u 24 silikonu ali mislim da bi ljepše izgledala viša.
Za premaz :
Jabuke ogulite i naribajte te stavite dinstati sa smeđim šećerom i cimetom na vinu, dinstajte dok ne omeknu i tada ih izdrobite vilicom ili štapnim mikserom. U tu smjesu dodajte marmeladu,  i sve još jednom zakuhajte. kad je provrelo dodajte ruma izmiješajte i odmah krenite premazivati kore i okolo torte.
Za preliv :
Ugrij čokoladu, slatko vrhnje i maslac u mikrovalnoj ili na pari, dobro promiješaj i prelij preko torte.Možete ukrasiti sa čokoladom i dodatno ako želite .
Nakon šta se čokolada malo ohladi, možeš uživati u savršenoj makovoj torti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar