petak, 10. studenoga 2017.

Jednostavna i brza :Vangl Torta!


Potrebno 
Za koru :
6 jaja
10 kašika  šećera
1 limun šećer
5 kašika vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Za kremu :
3 pudinga od čokolade(po mogućnosti nugatt )
10 žlica šećera
1 rum šećer
1 l mlijeka
250 g margarina

Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
 3 kašike ulja 
2kašike mlijeka 
čokoladne mrvice za posip 

Priprema
Za koru :
Jaja i šećer pjenasto izmutite, dodajte vodu i na kraju brašno sa pecilnim praškom.
Sve lagano izmiješajte i pecite u namašćenom limu u zagrijanoj pećnici, na 180 ‘C.
Čačkalicom provjerite da li je pečeno, ako je suha, to je to.
Pečenu koru  ostavite da se ohladi, pa ga izrežite na kockice, otprilike 2×2 cm. Izrezanu koru  stavite u veću i duboku posudu.
Za kremu :
Puding skuhajte po uputi na vrećici, pa u toplo dodajte margarin  ne vrelo i miješajte dok se margarin ne otopi.
Toplu kremu lagano sipajte u posudu sa izrezanim  kockicama i lagano miješajte da se sve lijepo sjedini.
Uski rebrasti kalup obložite sa folijom, izlijte dobivenu smjesu i spremite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne.
Za glazuru otopiti čokoladu ulje i mlijeko na laganoj vatri ili na pari .
Ohlađeni kolač pažljivo preokrenite na tacnu, maknite foliju i prelijte čokoladnom glazurom,pa ukrasite čokoladnim mrvicama .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar