Potrebno
Za tamni dio :
2 vrećice pudinga od čokolade ili kakaa
5 kašike šećera
8 dl mlijeka
20 dag prženih mljevenih lješnjaka
Za svijetli dio:
2 vrećice pudinga od vanilije(može i ukus slatko vrhnje ili burbon vanilija )
5 kašika šećera
8 dl mlijeka
20 dag kokosova brašna
Za kremu:
2 vrećice kreme za torte i kolače, okusa čokolada
mlijeka po potrebi
Završni sloj :
2, 5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Najprije pripremite kalup za tortu, ovako: obruč kalupa za tortu namažite maslacem i stavite ga na ravan pladanj za torte.
Skuhajte tamni puding, po uputi na vrećici, na 8 dl mlijeka. Primješajte mu pržene mljevene lješnjake. Nalijte u pripremljen kalup. Stavite da se hladi u hladnjaku.
Kad se ohladilo, skuhajte puding od vanilije, po uputi na vrećici primješajte mu kokosovo brašno i oprezno nalijte na onaj puding od čokolade. Stavite u hladnjak i pustite da se dobro ohladi.
Kremu od čokolade napravite po uputstvu na vrećici. Namažite na ohlađene pudinge. (ostaviti malo sasvim kreme za ukras )Pažljivo odvojite obruč od ohlađene torte
Umutite slatko vrhnje nemojte da ga premutite i premažite kolač.Ukrasite sa malo čokoladne kreme koju ste ostavili .
Napomena ako se bojite da će vam pudinzi biti rijetki stavite dodatno po jednu kašiku gustina u pripremi pudinga sve zavisi koji puding kupite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar