petak, 10. studenoga 2017.

Sočni Čokoladni Kuglof!


Potrebno:
2 jaja
1 veća banana
4 velike kašike mljeka
5 velikih kašika dzema
125 g margarina
100 g šećera u prahu 
150 g brašna
pola praška za pecivo
3 velike kašike kakaoa
60 g mljevenih lješnika

Za Dekoraciju:
čokoladna glazura
isjeckan poprzeni  lješnici za preko

Priprema
Jaja odvojiti.Bjelanca sa malo soli ulupati cvrst snjeg, pa ostaviti na stranu.
Bananu izgnjeciti viljuskom, dodati joj mljeko.
Sad rernu zagrijati a 180°C.
Margarin sa secerom u prahu   ulupati, sad tome dodati zumanca jedno po jedno , banana masu i marmeladu.Da se fino sjedini, pa sad dodati brasno pomjesanim sa praskom i kakakom, dodati 60 g ljesnika, i na kraju snjeg-masu od bjelanaca.Fino sve mora da se ujednaci varjačom polako .
Staviti masu u kalup, premazan buterom, i posut prezlama (ako je silikonski, samo pokvasiti malo vodom, posusiti lagano i sipati masu) i peci 35-40 minuta.
Ohladiti pa preliti istopljenom čokoladom sa malo mlijka  i posuti lješnicima .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar