Potrebno
Za podlogu :
200 g čokoladnih keksa
100 g maslaca
2 kašike kakaa
2 kašike meda
Za kremu :
230 gr krem sira
250 ml. kikiriki maslaca
120 gr. šećera prah
Mala kašikica vanilinog ekstrakta
Za ukrašavanje
Čokolada za ukrašavanje ili šlag
Priprema:
Za podlogu
Usitnjene kekse pomiješajte sa kakaom, medom i otopljenim maslacem.
Smjesu utisnite u kalup
Za kremu
Električnim mikserom izmiksajte šećer i krem sir dok ne dobijete glatku homogenu masu. U tu smjesu dodajte ekstrakt vanilije i kikiriki maslac te ponovo izmiksajte. Takvu smjesu istresite na već pripremljenu podlogu Držite u hladnjaku barem četiri sata (ako niste u žurbi). Dekorišite po želji sa šlagom, čokoladnim glazurom te komadićima čokolade (čokoladu možete naribati pa posuti.)
Desert gotov za svega 10-tak minuta, odličan u prilikama kada vam dođu nenajavljeni gosti.
U svakom slučaju vrijedan pažnje zbog svoje jednostavnosti i ukusa.
Ohlađeni kolač rezati na parčad pa poslužiti .
Napomena ako ćete praviti glazuru za ukrasavanje istopite čokoladu na laganoj vatri sa 2-3 kašike mlijeka i jednom kašikom ulja ,malo prohladite pa prelite ravnomjerno po cijelom kolaču, a ako se pak odlučite za šlag umutite ga po uputama na vrećici .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar