petak, 10. studenoga 2017.

Lagana i fina poslastica :Brzi kolač od Kikiriki maslaca !


Potrebno
Za podlogu :
200 g čokoladnih keksa
100 g maslaca
2 kašike  kakaa
2 kašike  meda

Za kremu :
230 gr krem sira
250 ml. kikiriki maslaca
120 gr.  šećera prah
Mala kašikica  vanilinog ekstrakta

Za ukrašavanje 
Čokolada za ukrašavanje ili šlag 

Priprema:
Za podlogu 
Usitnjene kekse pomiješajte sa kakaom, medom i otopljenim maslacem.
Smjesu utisnite u kalup 
Za kremu 
Električnim mikserom izmiksajte šećer i krem sir dok ne dobijete glatku homogenu masu. U tu smjesu dodajte ekstrakt vanilije i kikiriki maslac te ponovo izmiksajte. Takvu smjesu istresite na već pripremljenu podlogu   Držite u hladnjaku barem četiri sata (ako niste u žurbi). Dekorišite po želji  sa šlagom, čokoladnim glazurom  te komadićima čokolade (čokoladu možete naribati pa posuti.) 
Desert gotov za svega 10-tak minuta, odličan u prilikama kada vam dođu nenajavljeni gosti. 
U svakom slučaju vrijedan pažnje zbog svoje jednostavnosti i ukusa.
Ohlađeni kolač rezati na parčad pa poslužiti .

Napomena ako ćete praviti glazuru za ukrasavanje istopite čokoladu na laganoj vatri sa 2-3 kašike mlijeka i jednom kašikom ulja ,malo prohladite pa prelite ravnomjerno po cijelom kolaču, a ako se pak odlučite za šlag umutite ga  po uputama na vrećici .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar