Potrebno:
Piškote Jedno duplo pakovanje (200 grama)
Kakao 3-4 kašike
Mlijeko 1-2 kašike (samo da razblaži kakao)
Džem Bilo koji ukus po želji, najbolje ako je domaći (ja sam koristila višnju)
Šlag pena 1 pakovanje ili slag krema od čokolade )
Čokoladne mrvice (za dekoraciju)
Priprema:
Skuvati dve kašike kakaa u jednoj čaši vode, dok ne proključa, kao kada kuvate običnu kafu
Dodajte malo mlijeka!
Piškote natapati u kakao – ne treba dodavati šećar, jer ga na piškotama već ima! redajte piškote na odabranu podlogu, u kojem god želite obliku.
Preko sloja piškota namažite džem (ja sam koristila neki domaći od višnje, ali možete bilo koji po želji. Što domaćinskiji, to bolji .
Zatim stavite još jedan red namočenih piškota, pa malo džema i tako dok ne potrošite sve kekse (moja podloga je bila uska , pa kolač ima 3 reda .
Umutite šlag iz kesice prema uputstvu.
Dok mutite, dodajte kašičicu kakaa, kako bi dobio čokoladnu nijansu i ukus(ili uzmite šlag krem od čokolade )!
Premažite ceo kolač šlagom i dekorišite čokoladnim mrvicama!
Ohladite u frideru i uživajte u ovom laganom, slatkom i jednostavnom dezertu.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar