petak, 17. studenoga 2017.

Veoma ukusna i sočna :Posna Torta !


Potrebno
Za Kore:
3 šoljice šećera
1 šoljica ulja
4 šoljice brašna
6 šoljica mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
2 narendane kore pomorandže
4 šoljice kisele vode

Za Fil:
1l soka pomorandže (đus je najbolji)
3 pudinga od vanile
2 sok pomorandže
6 kašika šećera
250g seckanih oraha
250g margarina

1/3 tegle džema od kajsija

Za dekoraciju
oko 150g seckanih oraha

Priprema 
Za kore :1 šoljica(veća za crnu kafu-oko 100ml) ulja3 šoljice šećera4, šoljice brašna,6 šoljica mlevenih oraha,1 pecivo, rendana kora 2 pomorandže ,4 šoljice kisele vode na kraju izmiješati da se sastojci sjedine zatim ostaviti 
Da odstoji najmanje 30 min i peći 3 kore svaka posebno u plehu dimenzija napr. 24×32 cm.
Uzagrijanoj rerni 18o step nekih 15 min .Provjerite čačkalicom dali je pečeno ako je čačkalica suha to je to .
Za Fil:
U 1 litar soka od pomorandže(đus)+sok 2 pomorandže skuvati 3 pudinga od vanile i 6 kašika šećera.
U tu hladnu masu dodati 1 umućeni margarin.
Sjediniti i dodati 250g seckanih oraha.
Svaku koru premazati tanko džemom od kajsija pa fil.
Tortu posuti  seckanim orasiima .
Ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar