petak, 17. studenoga 2017.

Osvježavajući i sočan - Brzi Kapri Kolač!


Potrebno 
Za Koru:
5 kašika šećera
3 jaja
50 gr oraha
1/2 kesice praška za pecivo
4 kašike brašna

Za Fil:
1 čaša vode od 200 ml
 200gr šećera
150 gr malina
1 puding od maline
1 vanilin šećer
 kesica šlaga

Priprema
Za koru :
Mikserom penasto umutiti jaja i šećer.U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i orahe. Smesu izručiti u pleh24cm obložen pek papirom i ispeći biskvitno testo na 170C.
Za fil :
Čašu vode sa 200 gr šećera staviti da provri.Dodati maline i kuvati 10 min.Puding od maline i vanilin pomešati sa par kašika vode i dodati u tu smesu.Sve zajedno kuhati 2-3 minuta.Pripremljen fil ostaviti da se ohladi.
Šlag pripremiti po upustvu sa kesice.Koru premazati filom i na kraju sa šlagom.
Kolač ostaviti par sati u frižideru da se stegne pa posluziti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar