Potrebno
Za koru :
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 dl ulja
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
100 g prženih lješnaka
Za kremu
7 žumanjaka
7 dl mlijeka
7 žlica šećera
2 vrećice puding od vanilije
250 g maslaca ili margarina
Za glazuru
200g čokolade
100 g maslaca
malo ulja
i još
1 eurokrem,
200 g pettit beure keksa
poprženi sitni lješnak za posip
Priprema
Za koru :
Na lim za pečenje 30×40 stavi pek papir i na njega rasporedi ravnomjerno lješnjake.
Ulupaj čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješaj brašno s praškom za pecivo.
Stavi peći u zagrijanu rernu na 180 C 15 minuta.
Kada je kora ispečena okreni da lješnjaci budu gore, te premaži nutelom.
Kekse umoči u vruće mlijeko, te složi preko nutele.
Za kremu :
Mlijeko staviti da zakuha .Jaja i šećer umutiti dodati puding umutitti sa malo mlijeka .Kad je mlijeko zakuhalo istresti smjesu od jaja i mijesati da nezagori 2-3 minuta .Skloniti s vatre i ohladiti te u hladno dodat izrađeni maslac sve sjediniti ,zatim kremu premazatii po keksima.
Za glazuru :
Istopiti na laganoj vatri čokoladu maslac i ulje .Malo prohladiti pa preliti po kremi ukrasiti poprženim lješnicima .
Kolač ohladiti sjeći na željene komade i poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar