četvrtak, 9. studenoga 2017.

Ukusne i mekane Zemičke mogu dobro doć za doručak i večeru !


Potrebno :
1 jaje 
brašna 300 gr.
kvasca pola paketića
šećera kašičica
soli kašičica
vode 2 dcl.(mlijeka )
ulja malo

Za mazanje:
žumance 1
susam za posipanje

Priprema:

U mlakoj vodi (mlijeku) promješajte kvasac sa kašičicom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamjesite tijesto.
Ostavite da stoji da se udvostruči.
Nadošlo tijesto premjesite i podjelite na manje dijelove.
Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh.
Premažite žumancetom i pospite susamom.
Nožem možete zasjeći  vrhove zamički da izgledaju dekorativnije.
Pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.
Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.
Zatim poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar