Kako napraviti sok od šargarepe, cvekle i limuna
Ovaj sirup kombinuje cveklu i još neke izuzetno zdrave namirnice, a pije se ujutru, po jedna mala kafena kašičica. Za ovaj recept biće vam potreban i blender koji može da samelje potpuno sirovu cveklu. Ovako dobijeni sirup se ne razmućuje sa vodom.
Potrebno :
1 kg cvekle,
500 gr šargarepe,
sok od jednog limuna,
tri narandže,
dve jabuke,
800 gr meda.
Cveklu, šargarepe i jabuke oljuštite i isečete na komade, a zatim ubacite u blender. Meljite ih dok se potpuno ne izmešaju i pretvore u kompaktnu kašu. Narandžu i limun iscedite ručno i dodajte u prethodno pripremljenu kašu. Celu smesu pomešate sa kvalitetnijim domaćim medom i sipate u staklene flaše. Ova količina sirupa potrajaće vam otprilike tri nedelje.
Sok od cvekle i limuna protiv holesterola
Ni u ovom receptu nećete morati da kuvate cveklu, jer kao što smo rekli kuvanjem se izgubi dosta hranljivih sastojaka. Za ovaj izuzetno zdrav sok od cvekle biće vam takođe potreban blender, koji može da je samelje.
Potrebno :
1 cvekla,
1 ili 2 limuna
med po ukusu.
Kako se pravi sirup od cvekle
Očistite i isečete cveklu na kocke i ubacite u blender. Limun takodje oljuštite isečete i ubacite u vaš blender. Preko toga nalijete malo vode, ali ne skroz do vrha. Sve sastojke dobro izmeljite i procedite u drugu posudu. Dodajte meda po ukusu i imate gotov izvanredan sok od cvekle i limuna.
Napravite sirup od cvekle u još nekoliko kombinacija
Od kile cvekle možete dobiti 700 mililitara napitka. Ako vam se ukus ne svidja možete da ga kombinujete i sa sokom od jabuke, sa šargarepom, sa sokom od ananasa, ceđenim limunom, limuntusom i da u svaku kombinaciju po želji i ukusu dodate med.
Nema komentara:
Objavi komentar