Potrebno:
Za čokoladni sloj:
Za čokoladni sloj:
300 g mlečne čokolade,
60 g kikiriki putera;
60g putera
250g šećera,
60 g kondenzovanog mleka,
300 g italijanske meringe (šam od belanaca sa sirupom od šećera) – postupak izrade pročitajte dalje u tekstu
60 g kikiriki putera,
200-300 g neslanog, seckanog kikirikija,
1 kašičica ekstrakta vanile;
Za karamel sloj:
kesica karamel bombona,
60 ml slatke pavlake.
Priprema :
Podmažite manju tepsiju uljem. U jednoj šerpi istopite 150g mlečne čokolade i 30g kikiriki putera.
Razlite masu po tepsiji i stavite u frižider da se stegne.
Za to vreme pravite nugat sloj
U šerpu stavite margarin (puter), šećer, kondenzovano mleko, kikiriki puter i ekstrakt vanile.
Mešajte sve dok se ne otopi šećer. Skinite sa vatre i ostavite da se hladi. Za to vreme napravite italijansku meringu.
Za nju vam je potrebno 3 belanca, 75ml vode i 100g šećera.
Mikserom mutite belanca u čvrst šam. Potrebno je konstantno mešati belanca.
Na špret stavite vodu sa šećerom i napravite sirup. Temperatura sirupa treba da bude 121 0C.
Sipajte postepeno sirup u šam uz neprestano mešanje mikserom, na manjoj jačini.
Italijansku meringu dodajte prethodno napravljenom nugat kremu i promešajte varjačom.
U masu dodajte i seckani kikiriki. Sve promešajte varjačom. Ovaj sloj izlite preko ohlađenog sloja čokolade. Vratite sve u frižider da se hladi.
Zatim na pari otopite karamel bombone sa slatkom pavlakom.
Karamel sloj stavite preko nugat sloja kada se malo prohladi. Opet sve stavite na hlađenje.
Poslednji čokoladni sloj pripremite kao i prvi.
Dakle, rastopite 150g mlečne čokolade sa 30g kikiriki putera. Ravnomerno rasporedite ovu masu preko domaćeg Snickers-a.
Sve vratite u frižider da se dobro stvrdne.
Kada je domaći Snickers gotov, secite ga na pravougaone delove i uživajte u ovom divnom desertu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar