srijeda, 15. studenoga 2017.

Turski specijalitet ;Zapečeni krompir sa jogurtom !


Potrebno:
 3 srednja krumpira
 200g čvrstog jogurta(po mogucnosti turski ili grčki)
 1 kašika kiselog vrhnja
 2-3 češnja češnjaka
 sol,biber
 100g ribanog topljivog sira
 malo maslinovog ulja

Priprema:

Ogulite krumpir.
Narezite krumpir na kriške .
Napravite nadjev:
Stavite u posudu  jogurt pomijesanim sa kašika  koselog vrhnja,dodajte sol i papar i naribani cesnjak ,sve promijesajte da se poveze,isprobajte ,premaz mora biti malo slaniji.
Posudu premazite s malo maslinovog ulja.Slazite krugove krumpira jedan do drugog ,nemojte da idu jedan preko drugog.kad ste slozili prvi red premazite ga s premazom.Slazite sada drugi red krumpira ,opet jean do drugog pa i njega premazite premazom ,postupak ponavljajte maksimalno do cetiri reda.
Zagrijte pecnicu na 180C.
Pokrijte protvan s alu-folijom pa poklopljeno pecite nekih 50min.
Isprobajte cacakalicom dali je krumpir mekan.
Kad krumpir omekani maknite foliju ,pospite naribanim sirom pa sve jos zapecite na200C desetak minuta dok uhvati finu boju.
Poslužite topal .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar