Potrebno:
1,5 l mlijeka
4 pudinga vanilije
1 vanil secer
250 gr margarina
100 gr cokolade za kuhanje
300 gr mljevenog petit keksa
200 gr kokosa
300 gr piskota
1 solja napravljene nes kafe
150 gr secera
100 gr čokolade
Priprema:
U serpu staviti 800 ml mlijeka ,secer i vanil secer da prokljuca.
U ostalom mlijeku umutiti 4 kesice pudinga i kad je mlijeko prokljucala sipati i kuhati malo.
Skinuti sa peci da se potpuno ohladi.
U ohladjen puding dodati margarin i dobro ga izjednaciti.
Tu smjesu sad podjeliti u 3 jednaka djela.
U prvi dio dodati mljeveni keks,u drugi kokos,a u treci otopljenu cokoladu
U nes kafu umakati piskote i njima prekri dno okruglog kalupa torte.
Preko piskota stavi fil od keksa,pa fil od kokosa tj.zuti fil i na vrh fil od cokolade.
Tortu ostavite citavu noc u frizideru.Sledeci dan je dekorisite po vasoj zelji pa poslužite .
Prijatno !
U ostalom mlijeku umutiti 4 kesice pudinga i kad je mlijeko prokljucala sipati i kuhati malo.
Skinuti sa peci da se potpuno ohladi.
U ohladjen puding dodati margarin i dobro ga izjednaciti.
Tu smjesu sad podjeliti u 3 jednaka djela.
U prvi dio dodati mljeveni keks,u drugi kokos,a u treci otopljenu cokoladu
U nes kafu umakati piskote i njima prekri dno okruglog kalupa torte.
Preko piskota stavi fil od keksa,pa fil od kokosa tj.zuti fil i na vrh fil od cokolade.
Tortu ostavite citavu noc u frizideru.Sledeci dan je dekorisite po vasoj zelji pa poslužite .
Nema komentara:
Objavi komentar