nedjelja, 12. studenoga 2017.

Lagana i osvježavajuća :Torta sa kupinama !




Potrebno:
Za koru x2 puta
5 bjeljanjaka
7 kašika ulja
5 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike škrobnog brašna
1  prašak za pecivo
1 kašikica  octa

Za nadjev od kupina:
25 dag kupina
+voda(da dobijemo 400 ml)
po 3 kašike škrobnog brašna i šećera

Za žutu kremu :
5 dcl mlijeka
10 žumanjaka
po 1 vanilin puding i vanilin šećer
1 v.ž škrobnog brašna
10 dag bijele čokolade
250 ml slatkoga vrhnja za šlag
1 svijetla želatina

Za bijelu kremu :
za 400 ml kokosovog mlijeka 800 ml vode+20 dag kokosa
7 kašika  škrobnog brašna
12,5 dag margarina
I još 
250 ml vrhnja za šlag
kokos za ukras

Priprema 
Za kore:
Od bjeljanjaka i malo soli napravi snijeg pa redom dodaj šećer,oba brašna,ulje i na kraju ocat.Sipaj u okrugli kalup za torte promjera 28 cm obloženog pek-papirom i ispeci biskvit na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Postupak ponovi 2 puta-da se dobiju 2 kore .Ohladiti.

Za žutu kremu pomiješaj žumanjke s šećerom,vanilin šećerom,pudingom od vanilije i kašikom gustina-razrijedi s malo mlijeka pa ukuhaj u pola litre vreloga mlijeka.U još vruću kremu umiješaj bijelu čokoladu slomljenu na kockice pa promiješaj da se čokolada otopi.Ohladi.U ohlađenu umiješaj želatinu(pripremi prema uputi na omotu) i izrađeni šlag.

Za kokosovu kremu mlijeko napravim sama;prokuham kokos u vodi,izmiksam ga u blenderu i dobro protisnem kroz cijedilo.U tom mlijeku ukuham škrobno brašno s 2-3 kašike šećera.Ohladiti.Izmiksati pola margarina pa ga povezati s ohlađenom kremom.Na kraju umiješati izrađeno slatko vrhnje.

Za nadjev od kupina prokuhati kupine s vodom(dodati toliko vode da bude sve skupa 400 ml tekućine)Kupine sam zgniječila vilicom i nisam ih pasirala.Škrobno brašno i šećer pomiješati s malo vode pa ukuhati u vrelu kremu i kuhati da se zgusne.
Slaganje 
Na poslužavnik staviti obruč od torte i unutra prvu koru ,premazati ga s polovinom vrele kreme od kupina.
Pričekati da se premaz od kupina malo ohladi,pa na njega ravnomjerno rasporediti žutu kremu od žumanjaka i bijele čokolade.
Pokriti 2 korom i premazati s drugom polovicom kreme od kupina.
Na vrh staviti kremu od kokosa,zagladiti površinu.Staviti preko noći u frižider.

Prije posluživanja maknuti obruč i obilno ju posipati kokosom i ukrasiti po želji.
Prijatno !


Nema komentara:

Objavi komentar