Potrebno
Za koru :
5 jaja
3 kašike ulja
2 kašike mleka
4 kašike brašna
1 kašika kakao
1 paketić praška za pecivo
Za kremu:
700 ml. mlijeka
2 paketica pudinga od slatkog vrhnja ili vanilije
250 gr. secera
200 ml. vrhnje za slag
I jos:
200 ml. vrhnje za slag
10-ak krem bananica
Priprema
Za koru :
Odvojite bjelanca od zumanca.Bjelanca stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te mikserom izmiksajte.Tek kada pocne da pjeni,dodajte secer te izmiksajte do kraja.
Kada dobijte cvrst sneg,dodajte jedno po jedno žumance mlijeka i ulja u tankom mlazu.Miksajte samo kolko da se poveze.
Naštimajte mikser na najmanju brzinu,te dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo i kakaom.
Naštimajte mikser na najmanju brzinu,te dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo i kakaom.
Sve rucno izmesajte dok se poveze.Izlijte masu u najveci pleh iz pecncie oblozen pek papirom.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnci na 200 stepeni.Pecite nekih 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom dali je kora pecena.
Pečenu koru ostavite neka se ohladi,potm presecite na pola .
Za Kremu:
Odvojite 200 ml.mleka,a ostatak zajedno sa secerom stavite u serpicu u kojoj ce te kuhati kremu.Stavite na vatru.U ostatak mlijeka stavite pudinge,te izmesajte da nema grudvica.Kada mleko na vatri zakuha,dodajte mleko sa pudinhgom te stalno mesajuci skuhajte dok dobijete gusti krem.
Povrsinu prekriti sa prozirnom folijom te ostavite neka se krema ohladi.
Vrhnje za slag izmiksati u cvrst sneg,pa potom spojite sa ohladenom kremom.
Vrhnje za slag izmiksati u cvrst sneg,pa potom spojite sa ohladenom kremom.
Slaganje:
N tasnu u koji ce vam stojati torta,stavite prvu koru.Premazati koru sa kremom,te pospite sa iseckanim krem babanicama pa zatim ponovo kora .Pritisnite blago da se zalepi.Ostavite u frižider najmanje 3 saati ili preko noci.
Naredni dan odstranite kalup.Izmiksajte vrhnje za slag u cvrst sneg,
Premazati celu tortu sa slagom,te dekorisite sa krem banaicama.Ostavite u frižider jos nekih 20-ak minuta,potom secite na kocke te posluzite.
Napomena ako ste u velikom plehu pekli koru možete je presjeći na tri dijela poprecno pa mazati krema bananice kora svaku koru lagano pritisnuti da se spoiji sa kremom zadnju samo kremom pa slagom tako cete dobit tortu. Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar