Potrebni sastojci
Za kore x 2
4 bjelanjka
120 g šećera
150 g mljevenih lješnjaka
Za kremu :
6 žutanjka (extra svježih)
10 kašika šećera
1 margarin
2 pudinga od čokolade ili lješnaka
oko 6-7 dl mlijeka
I još
nasjeckani lješnjaci za posipanje ( oko 70g)
Priprema
Za koru :
Lim (32x22cm) obložite papirom za pečenje, a pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Miksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Na kraju laganom umiješati lješnjake, izliti u lim, zagladiti, pa peći oko 15-20 min (dok malo ne posmeđi).
Isti postupak ponoviti s drugom korom.
Isti postupak ponoviti s drugom korom.
Za kremu :
Esad ovo vam je orginalna verzija recepta za kremu
Skuhati pudinge u mlijeku (prvo naravno razmutiti praškove s malo mlijeka i 2 žlice šećera, a preostalo mlijeko zakuhati itd…). Hladiti ih uz često miješanje da se ne napravi korica (trebaju biti dosta gusti!).
U međuvremenu pjenasto izmiksati žumanjke, preostali šećer i omekšali margarin. Kad su obje smjese iste temperature, žlicom dodavati puding u žutanjke, cijelo vrijeme miksajući na srednjoj brzini.
A ovo je moja verzija pošto kolko god da bila svježa jaja ja ih ne stavljam živa u kolače a vi se odlučte za koju želite verziju Umiiksati žumanca sa šecerom pa dodati malo mlijeka uto dodati pudinge i i skuhati u kremu u mlijeku koje ste stavili da zakuha .Kad ste dobili gustu smjesu skinuti sa vatre i ohladiti Povremeno promješati dok se hladi ili samo staviti prozirnu foliju preko šerpe u kojoj ste skuhali smjesu .U ohladenu kremu dodati izmiksan margarin i sjediniti masu .
Slaganje :
kora-krema-kora-krema i na kraju posuti nasjeckanim lješnjacima. Staviti u frižider preko noći, rezati tek drugi dan!!
Užvajte prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar