Potrebno :
Za podlogu
300 gr keksa
250 gr oraha
100 gr prah šećera
250 gr putera
100 ml soka od pomorandže
1 kašika kakaa
Za preliv /glazuru :
150 gr crne čokolade
150 gr putera
1 kašika ulja
Za keremu od čokolade/vanilije :
200 gr mlečne čokolade
2 kesice pudinga od čokolade
8 kašike prah šećera
1 litar mleka
4 jajeta
500 ml slatke pavlake
4 kesice kremfiksa
2 kesice pudinga od vanile(može i ukus slatkog vrhnja )
2 kesice želatina
1 kašika ulja
rum
Priprema
Za podlogu :
- 300 gr keksa i 250 gr oraha samleti i u suvo pomešati sa 100 gr prah šećera i kašikom kakaa. Zamesiti testo s 250 gr otopljenog putera i 100 ml soka od pomorandže. Obruč kalupa obložiti peki papirom. Smjesu izručiti u kalup malo pomašćen i dobro utapkati i uz ivice .
- Za preliv :Na pari istopiti 50 gr čokolade i 50 gr maslaca preliti preko podloge .
- Za kreme :Skuvati gust krem od 200gr mlečne čokolade, 2 pudinga od čokolade, 4 kašike prah šećera, 500ml mleka i 2 jajeta. Kada je skuvan ostaviti ga da se ohladi. Za to vreme čvrsto ulupati 250ml slatke pavlake i 2 kremfiksa. Spojiti krem sa ulupanom slatkom pavlakom i dodati rum po ukusu. Rastopiti 1 kesicu želatina i dodati je kremu. Izručiti ceo krem preko čokolade.
- Na isti način kao prethodni krem spremiti krem od vanile od: 2 pudinga od vanile, 4 kašike prah šećera, 500ml mleka, 2 jajeta. Ulupati 250ml slatke pavlake s 2 kremfiksa i spojiti obe mase. Dodati 1 kesicu rastopljenog želatina. Preliti preko krema od čokolade.
- Za glazuru 100 gr crne čokolade, 100gr putera i kašiku ulja rastopiti u glazuru i preliti preko torte. Ostaviti u frižideru preko noći i tek sutra skinuti obruč s kalupa.
- Prijatno !
Koja zamjena moze za kremfuxs
OdgovoriIzbriši