subota, 11. studenoga 2017.

Prelijepi desert: Ferero rocher rolada!








Potrebno 
Za koru :
6 manjih jaja
100gr šećera
25gr kakaa
2 kašike  gustina
180gr čokolade ( sa većim udjelom kakaa )
2 kašike  vruće vode

Za kremu :
250 gr nutele 
250 gr maskarponea 
150 gr przenih i grubo mljevenih ili istucanih lješnjaka 

Za glazuru:
150 gr lješnjaka isto proprzenih i grubo mljevenih ili istucanih 
200 gr čokolade za kuhanje 
25 gr maslaca 
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Lim ( onaj od pećnice ) prekrijte papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Čokoladu otopite na pari. Bjelanjke istucite u snijeg Miksajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i blijedi. Prosijte kakao i gustin, pa dodajte otopljenu čokoladu i miksajte dok se ne sjedini. Dodajte 2 žlice vruće vode. I na kraju snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte sa spatulom dok smjesa ne postane jednolična.

Razmažite smjesu preko papira za pečenje. Pecite 13 minuta. Pripremite vlažnu krpu dok se biskvit peče. Kada biskvit izvadite iz pećnice posipajte ga kakaom pa prebacite na vlažnu krpu, na krpu stavite onu stranu na kojoj je papir za pečenje, pa zarolajte i omotajte krpom.
Ostavite da se ohladi.

Za Kremu :
Izmiksajte sir i nutellu, pa umiješajte lješnjake. Kada se biskvit ohladio, odmotajte ga, skinite foliju, premažite kremom i opet zarolajte.Stavite roladu na tasni  u frižider dok pripremate glazuru.
Glazura:
Na pari otopite čokoladu i maslac.  Pospite malo glazurom pa  lješnjacima pa opet glazurom i vratite u frižider da se stisne. 
 Izvadite pola sata prije posluživanja, ljepša je kad se malo opusti.
Režite na šnite i poslužite uživajte u ovom zaista prelijepom desertu .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar