Potrebno
Za koru :
6 jaja
8 kašika šećera
6 kašika tople vode
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaa
Za fil :
250 ml vrhnja za šlag
5 dag šećera u prahu
1 kom sirko (70 g )
Za glazuru :
100 g čokolade
1 dcl vrnja za kuhanje
Priprema :
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
žumanjke,šećer umutiti pjenasto, te dodati vodu, kakao,
i na kraju brašno pomiješano sa praškom.
Lagano kuhačom dodavati bjelanjak i sjediniti ga u jednoličnu masu.
sve izliti u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje peći 10-ak min. na 200°C
Gotovu koru zaviti u vlažnu krpu i kad se ohladi premazati kremom(za kremu sve samo izmiksamo),zarolati.Rolat preliti čokoladnom glazurom .
Ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar