subota, 11. studenoga 2017.

Rolat Kinder Pingvin !


Potrebno
Za koru :
6 jaja
8 kašika šećera
6 kašika tople vode
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaa

Za fil :
250 ml vrhnja za šlag
5 dag šećera u prahu
1 kom sirko  (70 g )

Za glazuru :
100 g čokolade
1 dcl vrnja za kuhanje

Priprema :
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
žumanjke,šećer umutiti pjenasto, te dodati vodu, kakao,
 i na kraju brašno pomiješano sa praškom.
Lagano kuhačom  dodavati bjelanjak i sjediniti ga u jednoličnu masu.
sve izliti u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje peći 10-ak min. na 200°C
 Gotovu  koru zaviti u vlažnu krpu i kad se ohladi premazati kremom(za kremu sve samo izmiksamo),zarolati.Rolat  preliti čokoladnom glazurom .
Ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar