Potrebno
Za podlogu :
200g mljevenog keksa
200ml slatkog vrhnja
2 kašike kakaa
Za kremu od čokolade:
200g čokolade za kuhanje
400ml slatkog vrhnja
6 listića(10g) želatine
Za kremu od karamela:
3 kašike šećera
3 dcl mlijeka
400 ml slatkog vrhnja
6 listića (10g) želatine
Za preliv :
50 ml kakao preljeva
Priprema
Za podlogu :
- Mljeveni keks stavite u neku dublu posudu . Slatko vrhnje zagrijte i otopite u njemu kakao .
Prelijte vrhnje preko mljevenog keksa.Smjesu dobro izmijesajte da se sastojci sjedine .
Na tacnu za posluživanje stavite obruč od torte (26cm) koji ste obložili prozirnom folijom. Ravnomjerno raširite smjesu za podlogu unutar obruča od torte i ostavite da se ohladi i stisne .
Za Kremu od čokolade:
- Želatinu namoćite u hladnu vodu (10 min)
200ml slatkog vrhnja zagrijte do vrijenja. Čokoladu usitnite i stavite u vruče vrhnje i miješajte da se masa ujednači i stopi. Želatinu iscijedite i dodajte u vruču rastopljenu čokoladu promiješajte i prohladite.
- Ostatak slatkog vrhnja izradite dodajte u rashlađenu otopljenu čokoladu.
Dobro pomiješajte sve mikserom da se sastojci sjedine.
Stavite izrađenu kremu na podlogu oko kojega je obruč za torte i ostavte da se malo stisne.
Za to vrijeme napravite
Karamel kremu
- Želatinu namočite u hladnu vodu.
Šećer stavite u posudu s debelim dnom i mješajući polako otopite, kad se otopite ostavite samo malo duže da karamel dobije tamniju boju.Zatim maknite sa vatre i polako uspijte mlijeko, pazite da se ne opečete (kao neki) Vratite na vatru i pustite da se rastopljeni šećer opet otopi u mlijeku.Želatinu iscijedite i primješajte u otopljeni šećer u mlijeku.Slatko vrhnje izradite.Kad se ohladiti krema od mlijeka i istopljenog šećera, dodajte izrađeno slatko vrhnje i sve dobro povežite mikserom .Kremu od karamela stavite preko čokoladne kreme poravnajte i ostavite par sati na hladnom, najbolje preko noći.Skinite obruč i foliju.
- Prije posluživanja prelijte kakaovim preljevom i uživajte.
- Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar