srijeda, 22. studenoga 2017.

Sočna torta od jabuka !


Potrebno 
Za koru :
15 dag maslaca
10 dag šećera
3 žumanca
15 dag mljevenih badema
10 dag brašna

Za nadjev 
1 kg jabuka
1 limun
1 kašika šecera 

Za žuti Fil 
5 žumanaca
20 dag šećera
6 žlica gustina
7 dcl mlijeka
2 žličice vanilin šećera

Za bijeli fil 
8 bjelanaca
25 dag šećera u prahu

Za ukrašavanje :lješnjaci ili bademi po želji 
Priprema :
Za koru :
Zumanjke umutiti sa šećerom dodati otopljeni maslac 
i ostale  sastojke i peći 20 min na 180 C.
Za nadjev :
Naribane jabuke s sokom jednog limuna i kašikom šećera  dinstati 10-ak do 15 minuta.
Za Kremu :
Umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dodati malo mlijeka i gustin  umutiti pa istresti u mlijeko koje ste stavili da zakipi  skuhati kremu i pustiti da se malo ohladi.
Za bijeli fil 
Istući čvrsti snijeg od bjelanaca s šećerom.

Na mlako tijesto staviti mlake jabuke, mlaku kremu i snijeg od bjelanaca te zapeći 15-ak minuta na 170 C.
Ukrasiti sa poprženim lješnjacima ili bademima 
Tortu ohladiti pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar